12 grudnia 2015

Kampania kostki do wypieków Kasia Extra Maślany smak




W moim domu pojawiła się Kasia. To moja specjalistka i przyjaciółka od domowych wypieków. Zawitała do mnie dzięki  Talk marketing. No cóż, znałam ją dość dobrze, ale ostatnio odkryłam jej nowe oblicze tj. maślany smak. Pozostaje jej wierną przyjaciółką.



W paczce Talk Agentki czyli mojej znalazły się:

  • 8 kostek do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak – dla mnie i moich przyjaciółek, bo Kasia chętnie przyjaźni się ze wszystkimi,
  • Informator – przewodnik po świecie wypieków z Kasią i sprawdzone przepisy,
  • Ulotki z przepisami – dla moich przyjaciółek.





Informacje producenta



Korzystaj z tłuszczy roślinnych do pieczenia



Każda z nas ma swój własny, ulubiony przepis, każda z nas ma też ulubione składniki. Do pieczenia ciast stosowane są przede wszystkim dwa rodzaje tłuszczów roślinnych:

  • tłuszcze do pieczenia (margaryny i kostki) będące zamiennikiem masła. Stosowanie ich urozmaica smak cista oraz ulepsza jego konsystencję. W ich skład wchodzą głównie oleje roślinne,
  • płynne oleje roślinne, których zastosowanie gwarantuje miłą dla podniebienia wilgotność oraz miękkość ciasta.



Ciekawostka: Jeżeli znajdziesz przepis na ciasto, w którym jest olej – Kasia też sobie poradzi! Wystarczy rozpuścić ją i dodać do pozostałych składników.




Porady Kasi

  • jeżeli posypiesz formę odrobiną soli to ciasto się nie przypali,
  • jeżeli kruche ciasto się złamie, można je skleić za pomocą białka,
  • nie należy wyjmować ciasta z formy dopóki trochę nie przestygnie, aby się nie złamało,
  • po wyjęciu ciasta z piekarnika, najlepiej położyć je na mokrej szmatce – łatwiej wyjmiesz ciasto z formy po ostygnięciu,
  • im dłużej będziesz ubijać ciasto na biszkopt, tym bardziej puszysty będzie po upieczeniu,
  • żeby owoce w cieście nie opadały należy poprószyć je mąką.



Kasia dostarcza wciąż nowych pomysłów na wypieki. Sprawdzone przepisy znajdziecie na stronie www.mojeciasto.pl






Na temat margaryn i tłuszczów do pieczenia krąży wiele mitów. Poniżej obalenie powtarzanych i nieznajdujących potwierdzenia informacji:
Mit: Wszystkie margaryny do pieczenia zawierają kwasy tłuszczowe trans
Fakt: Kasia (a także wszystkie inne margaryny i tłuszcze do smarowania Unilever) są produkowane bez użycia częściowo utwardzonych / uwodornionych olejów roślinnych, o których wiadomo, że zawierają tłuszcze typu trans.



Wszyscy producenci żywności są zobligowani do podawania w liście składników nie tylko rodzaju użytego tłuszczu, ale także stopnia jego utwardzenia. Czytając listę składników warto zwrócić na to uwagę. Najlepiej wybierać produkty, do których nie użyto częściowo utwardzonych olejów roślinnych. Oleje całkowicie utwardzone / uwodornione nie zawierają tłuszczów typu trans. Oleje użyte do wyprodukowania Kasi nie były w ogóle utwardzone / uwodorniane.

Składniki

oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, preparat serwatkowy (mleko), sól (0,4%), emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromaty w tym (mleko), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)







Oto moje wypieki oczywiście z pomocą mojej dzielnej przyjaciółki „Kasi”.

Z jej pomocą wszystko się udaje! 

 Zgodnie z sugestią Talk Marketing głosiłam jeden z wypieków do konkursu „Ciasto znaczy razem”

 

 

Moja opinia





  • Do swoich wypieków od zawsze używałam klasycznej margaryny Kasi i byłam w pełni zadowolona,
  • Nowa odsłona Kasi jest jest jeszcze bardziej atrakcyjna,
  • Wiele możliwości jej wykorzystania,
  • Ciasto pachnie jak u babci,
  • Słabo wyczuwalny maślany smak, aczkolwiek aromat innych dodatków mógł być bardziej wyrazisty,
  • Nadaje się do kremów,
  • Zawiera witaminy A, D i E,
  • Nadaje się zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów,
  • Nie zawiera izomerów trans, które z kolei wpływają na wzrost "złego cholesterolu", 
  • Konsumowanie w gronie rodzinnym sprzyja miłej atmosferze, 
  • Cena: ok. 3,60 zł - to dość dużo
  • Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.

 Bon Appetit !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz